Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inschrijfgelden noodzakelijk voor Fibos

Inschrijfgelden noodzakelijk voor Fibos

09/08/2018 06:06 - Naomi Hoever

Inschrijfgelden noodzakelijk voor Fibos

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Voor nu moeten de ouders de inschrijfbijdrage betalen”, zegt Mildred Demon, voorzitter van de Federatie van instellingen voor bijzonder onderwijs (Fibos). De organisatie wijkt niet af van haar eerder ingenomen standpunt om opnieuw inschrijfgeld te vragen. Demon zegt dat het besluit uit pure noodzaak is genomen.

Ouders van een kind op een bijzondere school, moeten voor glo-niveau SRD 250 opbrengen, voor mulo SRD 275 en voor lbo SRD 300. Ouders die het bedrag niet in één keer kunnen opbrengen, mogen in kavels betalen. "Wij hebben nooit kinderen afgeschreven van school als zij niet konden betalen. Dat doen onze schoolhoofden niet."

Fibos heeft de eigen bijdrage opnieuw ingevoerd omdat het ministerie de subsidie voor het schooljaar 2018/2019 nog niet heeft vrijgemaakt. Demon zegt dat er in mei een schrijven is gestuurd naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en naar de ouders. Verder legt ze uit dat minister Lilian Ferrier schriftelijk om informatie en verduidelijking van een aantal zaken had gevraagd. Fibos heeft de gevraagde gegevens verstrekt; daarna is niets meer vernomen van de bewindsvrouw.

"We moeten onze kosten dekken. Het kan niet zo zijn dat scholen moeten bedelen om toiletpapier en schoonmaakmiddelen. We krijgen veel, maar niet alles. De rest moeten wij uit eigen zak betalen." De Fibos-voorzitter legt uit dat het accent van het beleid op iedere school verschilt. "We hebben al twee jaar geen onderhoud gepleegd op onze scholen. We moeten ook meubilair aanschaffen." Over het verantwoorden van de subsidie zegt Demon: "Wij hebben een accountantscontrole. We kunnen de subsidie verantwoorden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina