Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Damaru gaat voor grotere doorbraak in Nederland

Damaru gaat voor grotere doorbraak in Nederland

09/08/2018 15:49 - Sharon Singh

Damaru gaat voor grotere doorbraak in Nederland

Foto: Facebook / Damaru  

PARAMARIBO - “Tweemaal Platina op mijn naam. Kan niet wachten om het in ontvangst te nemen.” Met deze woorden op zijn Facebook-profiel deelt zanger Dino ‘Damaru’ Canterburg donderdag het nieuws dat zijn single ‘Mijn liefde’ met Gerard Joling en Jandino de platinastatus heeft bereikt. Dat wil zeggen dat er meer dan dertigduizend exemplaren zijn verkocht.

Damaru heeft onlangs een driejarig contract getekend met het Nederlandse muziekplatform Kempi College. Dat bevestigde de zanger donderdag tegenover de Ware Tijd. De nieuwe verbintenis brengt hem een paar stapjes dichterbij de verwezenlijking van zijn droom. "Ik ga voor een grotere doorbraak in Nederland en heb er ontzettend veel zin in."

Hoewel hij vaker in Nederland verblijft in verband met zijn shows, woont hij naar eigen zeggen liever in Suriname. "Ik houd van mijn land, daarom ben ik zoveel mogelijk hier." Hij geeft wel toe dat het makkelijker is om zijn carrière in Nederland op te bouwen. Damaru onderbrak vorige week zijn tournee nadat hij was benaderd door het Suripop-bestuur om te participeren in de Golden Edition.

Hij is niet van de ene op de andere dag in de showbizz beland. "Ik ben heel strikt opgevoed volgens de rooms-katholieke leer. De kerk had een koor en ik maakte daarvan deel uit." Op gegeven moment ging hij zijn eigen pad op en groeide niet alleen in Suriname, maar ook in Nederland uit tot een popster.

Damaru heeft nog twee shows met The Love Messengers in Frankrijk en maakt daarna drie studiosessies af. Hij werkt namelijk aan een nieuw album. Over het aantal nummers wil hij nog niets kwijt. "Ik kan je wel garanderen dat het een totaal nieuwe sound wordft." Eerder behaalde Damaru de platinastatus met het nummer 'Mi Rowsu' ('Tuintje in mijn hart'), een nummer dat hij zong met Jan Smit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina