Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suvobo ontneemt U23 volleybalsters kans

Suvobo ontneemt U23 volleybalsters kans

08/08/2018 21:15 - John Zaalman

Farizada Kurban (11) en Cabriëlla Bouterse (tweede vanuit rechts) vinden het jammer dat Suriname niet meedoet aan de U23 Pan-Am Cup.

Farizada Kurban (11) en Cabriëlla Bouterse (tweede vanuit rechts) vinden het jammer dat Suriname niet meedoet aan de U23 Pan-Am Cup. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - Het bestuur van de Surinaamse Volleybalbond heeft de nationale meisjes U23-volleybalselectie de kans ontnomen mee te doen aan de Pan-Amerikaanse Cup. Dat toernooi is van 12 tot en met 20 augustus in Peru. “Er is niet met ons afgestemd”, laat de technische staf weten. Suriname heeft zich met het winnen van de U23 Caribbean Cup van juni op Bonaire de kans verworven mee te doen aan Pan-Am.

"Het is jammer, omdat je dan niet weet waar je staat als je niet meedoet aan zo'n toernooi", legt bondscoach Victor Lesperans uit. Kampioen worden staat bij hem buiten kijf. "De inspanningen waren daar voor ons, maar de randvoorwaarden zijn des bestuur." Gebleken is dat Suriname zich niet eens had ingeschreven en dat er sancties op het spel staan. "Die moeten we nog vernemen", weet Lesperans. Teammanager Cindy Smuller zegt dat het eenzijdig besluit een bittere pil is geweest.

Het niet kunnen participeren van aanvoerster Sigourney Kamé is volgens assistent-bondscoach Eric Aikman één van de beweegredenen geweest in het besluit. Spelverdeelster  Farizada Kurban vindt het jammer. "We weten dat we iets minder zouden zijn zonder Kamé, maar waarom konden wij niet gewoon meedoen?", vraagt ze zich af. Sub-captain Cabriëlla Bouterse, die intussen net als Kamé ook met een studiebeurs in de VS zit, is teleurgesteld. "Ook al konden Sigourney en ik niet, geef de anderen ook een kans. Je kan mensen mentaal breken." Aikman weet dat niets teruggedraaid kan worden. "Het is niet dat Suriname heeft afgemeld. Er is geen moeite gedaan om ons daar te krijgen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina