Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Slametan te Frimangron

Slametan te Frimangron

08/08/2018 06:38

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid (m) op de Slametan te Frimangron.

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid (m) op de Slametan te Frimangron. Foto: Natraadjubileumvieing  

PARAMARIBO - Op Frimangron was dinsdagavond een slametan, een dankmaaltijd, om nadere invulling te geven aan de gedachte van Samen Met Elkaar en te werken aan culturele uitwisseling en cultuureducatie. Het evenement was georganiseerd door de Nationale Commissie Herdenking Jubileumjaren 2018.

Een slametan of dankdienst is een gemeenschappelijke heilsmaaltijd, waarbij gezondheid, kracht, energie, wijsheid en voorspoed worden afgesmeekt aan de Almachtige oftewel Gusti Pangeran/Gusti Yang  Maha Agung.

Vicepresident Ashwin Adhin opende namens de regering de dienst, meldt de commissie in een persbericht. Hij gaf de aanwezigen aan dat wij als bevolking een missie hebben om de potentie die wij bezitten als multiculturele samenleving ten volle te benutten en uit te dragen.

Wederzijds respect en begrip voor elkaar zullen ons sterker zal maken als natie, zei Adhin. Hij was ingenomen met het initiatief van de commissie voor het organiseren van deze activiteit. Na de opening was er een korte toelichting over de stappen van een slametan, waarna er gebeden werd voor land en volk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina