Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ondernemers beschadigen glasvezelnetwerk Coronie

Ondernemers beschadigen glasvezelnetwerk Coronie

08/08/2018 18:13 - Cheflin Paulus

Ondernemers beschadigen glasvezelnetwerk Coronie

 

PARAMARIBO - Het telefoon- en internetverkeer in Coronie en Nickerie, dat al sinds zondag is gestremd door een breuk in het glasvezelnetwerk, wordt hersteld. Dit zegt Jennis Asraf, hoofd van de afdeling Communicatie van Telesur. Geruchten dat de breuk, die veroorzaakt is door graafwerkzaamheden, invloed heeft op het netwerk binnen en buiten Paramaribo berusten echter niet op waarheid.

"De storing op het netwerk die men ondervindt is veroorzaakt door een kapotgetrokken glasvezelkabel. De kabel ligt op een zeer moeilijke locatie", legt Asraf uit. Op de plek waar de glasvezelkabel is beschadigd, liggen ook andere bedradingen van onder andere de Energiebedrijven Suriname, waardoor herstel door de technische dienst van het bedrijf iets moeilijker verloopt dan verwacht. Volgens Asraf is het de zevende keer binnen een maand dat ondernemers door graafwerkzaamheden het glasvezelnetwerk hebben beschadigd. Ze vindt daarom dat de ondernemers moeten opdraaien voor de kosten.

Tot nu toe betaalt Telesur zelf voor de schade. "Als wij een probleem hebben spelen wij zo snel als mogelijk hierop in, zodat de gemeenschap geen last van de storing blijft ondervinden. Men moet niet onverantwoordelijk te werk gaan. Het blijkt dat er gegraven word zonder af te stemmen met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Als we vooraf op de hoogte worden gesteld, kon dit worden voorkomen." Door de kapotgetrokken glasvezelkabel zijn er veertien masten uitgevallen. Asraf legt uit dat de herstelwerkzaamheden vooral afhangen van de weersomstandigheden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina