Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moeder doodsbang voor verdachte zoon

Moeder doodsbang voor verdachte zoon

08/08/2018 22:15 - Van onze redactie

Moeder doodsbang voor verdachte zoon

 

PARAMARIBO - “Deze mensen liegen. Ze meten met twee maten", gilde Gordon L. dinsdag woedend door de rechtszaal, terwijl hij heel zwaar ademde. "Ik heb niet gericht geschoten, ik wilde mijn broertje slechts angst aanjagen omdat hij brutaal was. Maar ze verzinnen nu van alles tegen mij, omdat ze niet van mij houden. Dit is niet de eerste keer, maar ik zeg niets. Veroordeelt u mij maar mevrouw de rechter.”

De verdachte ging zodanig tekeer tijdens het getuigenverhoor van zijn broertje en moeder, dat hij moest worden bedaard door de politieambtenaren in de zaal. Ondanks meerdere waarschuwingen van rechter Rewita Chatterpal, kon hij zijn woede niet bedwingen. Gordon L. wordt verdacht van poging tot moord, omdat hij op 25 mei gericht zou hebben geschoten op zijn jongere broer.

Het geval deed zich voor aan de Fajadjanstraat in de wijk Flora. De verdachte wordt ook overtreding van de Vuurwapenwet verweten. De jongere broer die als getuige is gehoord, liet vanaf het begin merken dat hij en zijn agressieve broer al jaren niet op goede voet leven met elkaar. De getuige: "Hij misdraagt zich en probeert ons te onderdrukken. Hij bedreigt ons en wat hij zegt, moet wet zijn omdat hij de oudste is. Hij heeft begeleiding nodig, want hij is een gevaar voor ons en voor zichzelf."

Het slachtoffer verklaarde vervolgens dat hij op bezoek was bij zijn moeder, toen de ruzie begon. De verdachte begon naar zeggen van de getuige, zomaar met krachttermen te slingeren omdat zijn broertje naar eten vroeg. "Mijn moeder verzocht mij om weg te gaan, maar ik weigerde omdat ik niet bang ben van Gordon." Een kleine woordenwisseling liep uiteindelijk helemaal uit de hand. De getuige verklaarde dat hij plotseling vier schoten hoorde. "Hij heeft gericht op mij en mijn moeder geschoten. Hij gilde "mi o sutu yu kiri en mi o bos yu ede", verklaarde de getuige verder.

De moeder van Gordon, die ook getuigde tegen haar zoon, bevestigde het verhaal van de jongere broer. Halverwege haar verklaring werd ze heel emotioneel. Ze onderbrak het verhaal voor enkele seconden, keek schuin naar Gordon en zakte op haar knieën.

Ze snikte: "Ik verzoek u allen die hier zijn, rechter en alle advocaten, helpt u mij met deze jongen. Na mi meki a boi disi maar a wani kiri mi. a boi disi e dwengi mi. Mi no man teki a pina disi moro. Hij heeft bedreigd dat hij me zal doden wanneer hij vrijkomt. Helpt u mij, ik wil hem niet meer in mijn huis. Na soso kiri de ini a boi disi ede." Volgens de moeder is dit niet de eerste keer dat de verdachte bedreigingen uit aan haar adres. Hij zou haar ook meerdere malen hebben mishandeld. Gordon L. ontkent alle beschuldigingen. De zaak is uitgesteld naar 16 oktober.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina