Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Handicrafters Waterkant vieren Inheemse dag

Handicrafters Waterkant vieren Inheemse dag

08/08/2018 19:14 - Audry Wajwakana

De kapitein van de craftmarket (rechts) proost samen met collega crafters op een mooie inheemse dag

De kapitein van de craftmarket (rechts) proost samen met collega crafters op een mooie inheemse dag Foto: Jomara Roletti  

PARAMARIBO - Handicrafters van de Craftmarkt Waterkant pakken in verband met de internationale Dag der Inheemsen 9 augustus groots uit. Sinds een groep van ruim veertig crafters twee jaar geleden een vaste verkoopplaats voor hun handgemaakte producten van de districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost hebben gekregen, doen ze er alles aan om het grote publiek naar de craftmarkt te trekken.

Het feest begon al op woensdag om tien uur 's morgens. De aanstekelijke muziek van een deejay moet het publiek naar de markt trekken. Een enorme witte tent, binnen de U-vorm van de craftmarkt, is opgezet die als keuken voor de inheemse en marrongerechten. Het laden en lossen neemt wat tijd in beslag en geduldige bezoekers die speciaal voor een portie pepre watra zijn gekomen, nemen geduldig plaats op de betonnen banken.

 "Meestal vieren we Inheemse dag met de andere inheemsen als een familie in de Palmentuin. Maar ik wilde mijn crafters niet zo laten en besloot ik deze dag in ons eigen huis te vieren, want de Waterkant is ook een strategische plek voor bezoekers", zegt kapitein Marian Emanuelson-Sabajo van de craftmarkt. De leidinggevende van de markt, zelf ook crafter van inheemse klederdrachten, zegt dat de meeste crafters van hun zelfgemaakte creaties leven.

In de avonduren treden een sambura en een kaseko band op de pier van de Waterkant, die voor het evenement als podium wordt gebruikt. Er wordt tot stemming gefeest. Op 9 augustus beginnen de activiteiten bij de craftmarkt om zes uur 's morgens met een gebed van de piaiman die de zegen van tamusi zal vragen. Daarna volgt er toespraken van het craftbestuur en dc Mike Nerkust. Gedurende de dag zijn er diverse activiteiten, zoals een modeshow.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina