Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suralco-kwestie ook voor jongeren van belang

Suralco-kwestie ook voor jongeren van belang

07/08/2018 11:01 - Merredith Bruce

Suralco-kwestie ook voor jongeren van belang

 

PARAMARIBO - Jongeren doen er goed aan zich te verdiepen in de ontwikkelingen rond de ontmanteling van de Suralco-raffinaderij, hoe complex die ook zijn, stelt jeugdparlementsvoorzitter Kelvin Koniki in gesprek met de Ware Tijd. Zelf vindt hij dat de informatie niet helemaal goed te volgen is, waardoor hij er inhoudelijk niet veel over kan zeggen.

"Ik heb het niet in de diepte gevolgd en weet niet precies wat de achterliggende reden is van bepaalde ontwikkelingen", zegt Koniki. Hij sluit niet uit dat ook andere delen van de samenleving zich niet in het onderwerp verdiepen en vindt hij het belangrijk dat de informatie duidelijk wordt doorgecommuniceerd. Niet alleen naar jongeren toe, maar naar de totale samenleving.

Collega-jeugdparlementariër Hakeem Lalmahomed vindt ook dat iedereen baat heeft bij goede communicatie over dit onderwerp. Hij heeft evenmin in de kwestie verdiept en geeft toe dat hij dat betreurt. "Als jeugdparlement dienen wij de ontwikkelingen hierover bij te houden." Hij heeft de indruk dat jongeren zich over het algemeen niet hiervoor interesseren, door de complexiteit van het onderwerp. Echter, het gaat om een nationale zaak. "We leven in Suriname dus het heeft op ons allemaal betrekking."

Het is volgens Koniki noodzaak dat jongeren zich gaan inlezen om zo op de hoogte te blijven. De Nationale Assemblee heeft onlangs geëist dat de voorbereidingen met betrekking tot de ontmanteling van de raffinaderij te Paranam onmiddellijk worden stopgezet. NDP-fractieleider André Misiekaba noemde de ontmanteling "illegaal".

Misiekaba kreeg bijval van parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons en overige leden van het college onder wie fractiegenoten. Critici zijn van mening dat de regering niet het nationaal belang voorop stelt in deze kwestie. Intussen hebben oppositionele partijen besloten om zich te bundelen en samen op te treden in deze kwestie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina