Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kansfonds nadert periode van vertrek

Kansfonds nadert periode van vertrek

06/08/2018 00:02 - Merredith Bruce

Kansfonds nadert periode van vertrek

 

PARAMARIBO - Het Kansfonds is zijn periode om te stoppen met de financiering van projecten in Suriname al bijna genaderd. “We zijn best wel teleurgesteld, maar het staat al eenmaal voor onze deur”, zegt Christien Naarden, directeur van de Pater Ahlbrinck Stichting, die vanaf 2014 de coördinator is in Suriname. Het Kansfonds is een Nederlandse organisatie die al ruim twintig jaar lokale projecten financiert.

De reden die is opgegeven om hiermee te stoppen, is volgens Naarden dat Suriname geen rijksdeel is van Nederland. "In hun statuten staat dat het Kansfonds bedoeld is voor Nederland en de rijksdelen van Nederland." Waarom dit nu, na ongeveer twintig jaar, wordt aangevoerd, is niet duidelijk. Zelf denkt Naarden dat dit wellicht met verschil in zienswijze te maken heeft; er hebben door de jaren heen verschillende personen zitting gehad in het bestuur van het fonds.

Naarden vindt het fijn dat het fonds niet abrupt is vertrokken. "Ze hebben het netjes gedaan." Er is drie jaar terug een afbouwtraject ingezet. Vanaf die periode wordt er geleidelijk aan steeds minder geld beschikbaar gesteld voor projecten en ook aan steeds minder organisaties. De organisatie heeft in het eerste jaar van afbouw 300.000 euro beschikbaar gesteld. Het fonds houdt in november een afscheidsbijeenkomst met haar lokale partners.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen