Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Albert Aboikoni nieuwe granman Saramaccaners

Albert Aboikoni nieuwe granman Saramaccaners

06/08/2018 17:47 - Van onze redactie

Albert Aboikoni wordt de nieuwe granman van de stam der Saramaccaners.

Albert Aboikoni wordt de nieuwe granman van de stam der Saramaccaners. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Albert Aboikoni, de broer van Belfon Aboikoni, wordt de nieuwe granman van de stam der Saramaccaners. Dat is besloten tijdens de vergaderingen met onder meer de hoofdkapiteins van de Saramaccaners en traditionele gezagsdragers van andere marrongroepen.

De president verschafte maandag in een persconferentie verdere uitleg. De stam heeft officieel al vier jaar geen granman. Kort na het overlijden van Belfon ontstond er al onenigheid over de waarneming van die functie.

Volgens de marrontraditie zou de opvolging naar matriarchale lijnen moeten geschieden en zou slechts een kind van de zus van Belfon de functie kunnen innemen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er van deze traditie wordt afgeweken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina