Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Taa Fa wint Suripop Golden Edition

Taa Fa wint Suripop Golden Edition

05/08/2018 00:14 - Donovan Mijnals

Taa Fa wint Suripop Golden Edition

Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Er is wat de jury betreft geen beter lied dan Taa Fa voor Suripop XX. Debutant Byciel Watsaam neemt de felbegeerde Jules Chin A Foeng-trofee mee naar huis - de eerste vergulde versie. Het heeft even geduurd voordat het publiek te horen kreeg of hun favorieten ook daadwerkelijk tot de Suripop top drie behoren, maar hun geduld is beloond.

Pasensi, een compositie van Ornyl Malone eindigde als tweede en Mi Gowtu van Harold Gessel kwam binnen op de derde plaats. Het was de twaalfde keer dat een song van Gessel de finale bereikte. Liedschrijvers kunnen zich nu twee jaar gaan voorbereiden op de volgende editie van het liedschrijversfestival dat ondertussen al 36 jaar bestaat.

De wedstrijd die om de twee jaar wordt gehouden, kende dit jaar ook gastoptredens van Etienne Stadwijk, Damaru, Denise Jannah, Bugru, Keizer en Kenny B. De artiesten uit Nederland ontvingen na hun show een blijk van waardering van de organisatie; een Suripop Award.

Henk van Vliet zei dat hoewel Damaru nooit aan Suripop heeft meegedaan, de artiest de prijs verdiende als een Surinaams popicoon. En bij Jannah: "Omdat ze Surinaamse popmuziek over de hele wereld laat horen. En als ze daar zingt, leert ze het publiek ook Surinaams", vertelde Van Vliet.

Bugru liet zien dat dat leeftijd niks uitmaakt wanneer het op show aankomt. Hij staat al veertig jaar op het podium en lijkt nog steeds onvermoeibaar. De artiest die uit deze selectie de meeste impact had, is ongetwijfeld Kenny B. Hij kreeg ook als enige de gelegenheid om een medley van zijn nummers ten gehore te brengen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina