Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Artsen willen naleving ‘tarief overeenkomst’

Artsen willen naleving ‘tarief overeenkomst’

05/08/2018 06:07 - Aidy Pinas-Agodeba

Artsen willen naleving ‘tarief overeenkomst’

 

PARAMARIBO - Particuliere huisartsen willen dat de stichting Staatziekenfonds (SZF) zich houdt aan de overeenkomst waarbij de instelling US dollar 5,85 betaalt per geregistreerde verzekerde. De artsen en de stichting hadden in juni 2015 een akkoord bereikt over het tarief, maar dit is echter niet gehanteerd.

Van de andere assuradeurs, Self Reliance, Parsasco en Assuria, eisen de artsen hetzelfde tarief omdat ze vinden dat het om gelijke dienstverlening gaat. De betaling moet geschieden op basis van de dagkoers van de Centrale Bank van Suriname, uiterlijk op de laatste dag van de maand.

Dit zijn twee punten die donderdagavond zijn besproken tijdens een ledenvergadering van de sectie huisartsen van de Verenging van Medici in Suriname (VMS). De redactie verneemt dat de VMS-leden het bestuur mandaat hebben gegeven om stappen te ondernemen om deze zaken te realiseren. De artsen zijn ontevreden en weigeren nog langer diensten te verlenen onder de huidige omstandigheden.

Het SZF betaalt nu ruim SRD 24 per verzekerde per maand. Voor de Bazo-verzekerden krijgen de huisartsen circa SRD 20 van het SZF. De tarieven van de andere verzekeringsmaatschappijen liggen onder die van het fonds. Parsasco telt SRD 18 neer, terwijl Assuria en Self Reliance ruim SRD 17,50 betalen per verzekerde per maand.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina