Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ministerie wil wet ‘tegen’ blikvoeding

Ministerie wil wet ‘tegen’ blikvoeding

04/08/2018 00:34 - Merredith Bruce

Minister Antoine Elias van Volksgzondheid  bij de lancering van de Borstvoedingweek in Nickerie.

Minister Antoine Elias van Volksgzondheid bij de lancering van de Borstvoedingweek in Nickerie. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het ministerie van Volksgezondheid wil nog dit jaar de wet afkondigen om het gebruik van babyvoeding uit blik aan banden te leggen. Dat zegt directeur Maureen Wijngaarde-Van Dijk tegen de redactie. Bij de lancering van de Borstvoedingsweek in Nickerie zei minister Antoine Elias woensdag dat het ministerie voorbereidingen treft om te komen tot deze wet.

Carmen Scholsberg, coördinator van de Stichting ter Bevordering van Borstvoeding in Suriname (Stibosu) reageert positief hierop. De stichting zet zich al jaren in om de samenleving bewust te maken van de voordelen van borstvoeding boven blikvoeding. "Mensen zijn zich niet voldoende hiervan bewust en vallen gemakkelijk terug op blikvoeding." Wijngaarde zegt dat de wet in feite allang ingevoerd had moeten worden. 

Ze verduidelijkt dat het niet de bedoeling is om blikvoeding uit te bannen. Die moet immers beschikbaar blijven voor moeders die bijvoorbeeld om gezondheidsredenen, niet in staat zijn om borstvoeding te geven. In enkele gevallen komt de productie van borstvoeding niet op gang. Wat wel moet gebeuren, is dat de toegang tot en het gebruik van blikvoeding gereguleerd moet worden en dat is wat met de wet wordt beoogd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina