Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kankeronderzoek weer mogelijk in AZP

Kankeronderzoek weer mogelijk in AZP

04/08/2018 22:33 - Aidy Pinas-Agodeba

Kankeronderzoek weer mogelijk in AZP

 

PARAMARIBO - Bij het laboratorium voor pathologie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) worden onderzoeken weer normaal uitgevoerd. Enkele weken geleden was dit niet mogelijk, omdat er geen grondstoffen waren. Directeur Claudia Marica-Redan zegt aan de redactie dat er geen aanlevering had plaatsgevonden, omdat afspraken met de leverancier niet goed waren afgehandeld. Zaken zijn inmiddels hersteld.

De grondstoffen waren noodzakelijk om onder andere vast te stellen welke type kanker een patiënt heeft. Mike Chan, hoofd van het lab, zegt dat er vanaf maandag weer wordt gewerkt. Het labpersoneel doet zijn best om de achterstand die er is ontstaan, in te lopen. De tot twee weken geleden ontbrekende materialen konden weer worden aangeschaft nadat de instelling een kapitaalinjectie van de regering kreeg.

Het AZP, maar ook andere ziekenhuizen, houden het hoofd maar moeilijk boven water. De instellingen hebben onlangs duidelijk gemaakt dat de crisissituatie waarin ze zich bevinden niet uit te houden is. De ziekenhuizen willen dat onder andere de ligdagtarieven worden opgeschroefd zodat ze meer financiële ademruimte krijgen. De crisissituatie is van invloed op de dienstverlening. De ziekenhuizen willen kwalitatief goede zorg blijven aanbieden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina