Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie wijst 25 procent verhoging af

Politie wijst 25 procent verhoging af

27/07/2018 00:00 - Gilliamo Orban

Politie wijst 25 procent verhoging af

 

PARAMARIBO - Politieambtenaren zijn niet tevreden. Ze hebben donderdag de loonsverhoging van 25 procent afgewezen tijdens een algemene ledenvergadering (alv) van de Surinaamse Politie Bond. Het gaat om dezelfde verhoging die ter sprake is gekomen tussen de regering en de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO).

"We gaan daarom uit Fiso (Functie Informatie Systeem van de Overheid, red.) treden en kunnen daarna gaan voor betere loonsverhogingen. Trouwens Fiso is aan ons opgelegd", zegt bondsvoorzitter Raoul Hellings tegen de Ware Tijd. De bond heeft voorafgaand aan de alv onder meer gesproken met vicepresident  Ashwin Adhin. Hij heeft erop gewezen dat loonreeksen van toepassing zijn op de politie, zolang die in de Fiso zit.

Alle grieven en wensen van de leden zijn vervat in een motie die tijdens de vergadering is aangenomen. Vrijdag zal de bond deze aan de regering overhandigen. "We hebben van de leden drie weken de tijd gekregen om zaken in orde te maken", zegt de bondsvoorzitter. Naar zijn zeggen zal de bond een looncalculatie maken en onderbouwen waarom de politie een bepaalde verhoging wil.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina