Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boothouders Moengo willen inhoudingen terug

Boothouders Moengo willen inhoudingen terug

27/07/2018 18:23 - Ivan Cairo

In Moengo is het Nationaal Vervoer Bedrijf ondergebracht in het districtscommissariaat aan de Julianastraat.

In Moengo is het Nationaal Vervoer Bedrijf ondergebracht in het districtscommissariaat aan de Julianastraat. Foto: NVB  

PARAMARIBO - Boothouders die trajecten van omliggende dorpen naar Moengo onderhouden, zijn ontstemd. Ze willen geld terug dat de afgelopen maanden door het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) van hen is ingehouden. Al enkele maanden wordt 25 procent ingehouden van het bedrag dat bij het aangaan van hun contract met het staatsbedrijf is overeengekomen.

Het steekt de boothouders Harry Anini en Mireille Pinas dat de NVB geen duidelijkheid geeft over de reden waarom het overeengekomen bedrag niet wordt uitbetaald. "De kosten om de boten operationeel te houden zijn gestegen. En in plaats dat we een tariefsverhoging krijgen, wordt juist ons geld ingehouden", zegt Anini. Hij onderhoudt het traject Dang Tapu-Moengo al vanaf 2011, maar sinds 2015 staat het contract op zijn naam.

De boothouder heeft de indruk dat er bij de NVB sprake is van willekeur. "Ik voel me opgelicht. A no sma moni. Na mi moni! Yu no kan hori mi moni dan mi e krey", zegt hij. Pinas heeft het gevoel dat NVB af wil van de boothouders. "Misschien verwacht men dat als ze ons geld inhouden, we zullen stoppen." Pinas voert aan dat in december 2016 reeds een poging is ondernomen om een einde te maken aan haar dienstverlening.

Per brief gaf NVB haar te kennen dat haar contract werd beëindigd omdat er grote schepen op de Cotticarivier varen, waardoor de boten die de lijndiensten onderhouden gevaar lopen. Nadat zij een advocaat in de arm nam en met een rechtszaak dreigde, krabbelde het vervoersbedrijf terug. "We worden gewoon gedupeerd", vindt ze. Ook nu overwegen de boothouders juridische stappen tegen NVB.

Het is de redactie niet gelukt een reactie te krijgen van de NVB-directie. Onderdirecteur Nicolaas Priesierie verwees de krant naar directeur Guno Robertson, maar die was telefonisch niet bereikbaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina