Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Inflatie van 1 miljoen procent in Venezuela’

‘Inflatie van 1 miljoen procent in Venezuela’

24/07/2018 21:48

Een vrouw houdt een bundel geld vast dat ze zal gebruiken om de bus te betalen in Caracas, Venezuela.

Een vrouw houdt een bundel geld vast dat ze zal gebruiken om de bus te betalen in Caracas, Venezuela. Foto: AP / Ariana Cubillos  

CARACAS - De inflatie in Venezuela zal dit jaar waarschijnlijk 1 miljoen procent bedragen. Daarmee maakt het Zuid-Amerikaanse land een van de ergste periodes van hyperinflatie in de moderne geschiedenis mee. Die verwachting spreekt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uit.

Alejandro Werner, directeur van het IMF voor het westelijk halfrond, vergelijkt de situatie in Venezuela met de Duitse economie in 1923 en de periode van hyperinflatie in Zimbabwe aan het einde van het vorige decennium. Tot nu toe zijn de consumentenprijzen in Venezolaanse bolivar volgens de oppositie in het land met maar liefst 46.305 procent gestegen.

Dat betekent dat een gemiddeld mandje consumentenproducten in de afgelopen zeven maanden ruwweg 463 keer zo duur is dan voorheen. Ter vergelijking: in landen zoals Chili en Peru zal de stijging van het prijspeil waarschijnlijk 3 procent en 3,7 procent bereiken. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen