Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie boos om uitblijven loonsverhoging

Politie boos om uitblijven loonsverhoging

23/07/2018 09:17 - Gilliamo Orban

Revelino Eyk, woordvoeder van de Surinaamse Politie Bond.

Revelino Eyk, woordvoeder van de Surinaamse Politie Bond. Foto: Politiebond.sr  

PARAMARIBO - Politieambtenaren zijn boos omdat hun lonen niet worden verhoogd, ondanks de gestegen kosten van levensonderhoud. De onderhandeling over het wensenpakket of herwaarderingsplan van de Surinaamse Politie Bond (SPB), waarin ook loonsverhoging is opgenomen is nog niet gestart. Het pakket is al bijna een jaar geleden ingediend bij de regering.

"De huidige bezoldiging is niet meer toereikend om te voorzien in de maandelijkse behoeften. Om dit tekort op te vangen of te compenseren, zijn veel leden genoodzaakt om extra werk te verrichten. Dit eist zijn tol op het gebied van gezondheid en qualitytime." Dat staat in een brief van leden aan het bestuur van de politiebond. Ze vragen binnen twee weken een algemene ledenvergadering te houden om zich uit te spreken over de situatie. SPB-woordvoerder Revelino Eyk zegt tegen de Ware Tijd dat de bond de vergadering binnenkort zal houden. Het bestuur zou vrijdag vergaderen met minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie over het wensenpakket. Hij moest echter naar het parlement en heeft gevraagd om deze week te praten.

"We gaan eerst met de minister praten en gaan verslag doen in de algemene ledenvergadering om daarna feedback te krijgen", zegt Eyk. Hij herinnert eraan dat de algemene ledenvergadering in maart had besloten om geen uitstel meer aan de regering te geven, omdat de regering genoeg tijd heeft gehad het wensenpakket te bestuderen. De bond had in januari een herinneringsbrief geschreven aan de toen waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie. "We hebben toen een schrijven gekregen dat uiterlijk februari over het herwaarderingsplan gesproken zou worden. Daarna hebben we weer een brief gekregen dat eind maart met de gesprekken gestart zou worden", zegt de woordvoerder. 

Welzijn werd opgevolgd door Getrouw en de bond wilde de regering niet het mes op de keel zetten, zegt Eyk. "Maar we zijn een paar maanden verder en hebben de minister genoeg ruimte gegeven." De politieagenten zijn volgens hem erg ondergewaardeerd. "Een politieman verdient gemiddeld SRD 1800 en ook al krijgen we 110 procent verhoging, zal dat niet genoeg zijn." Het herwaarderingsplan gaat niet alleen over loonsverhoging, maar ook over onder meer bevorderingen en kleding waarop de politiemensen volgens de woordvoerder recht hebben. "Vroeger kregen we jaarlijks twee hemden, twee broeken en een schoen, maar geruime tijd is dat niet meer gebeurd."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina