Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cuba gaat homohuwelijk toestaan

Cuba gaat homohuwelijk toestaan

21/07/2018 20:44

Mariela Castro, dochter van de voormalige Cubaanse president Raul Castro, heeft lang gepleit voor het recht op het homohuwelijk, een recht dat is opgenomen in de voorgestelde nieuwe grondwet van het eiland.

Mariela Castro, dochter van de voormalige Cubaanse president Raul Castro, heeft lang gepleit voor het recht op het homohuwelijk, een recht dat is opgenomen in de voorgestelde nieuwe grondwet van het eiland. Foto: AFP  

HAVANA - Cuba staat op het punt het homohuwelijk toe te staan. Volgens een regeringsfunctionaris staat in het concept voor de nieuwe grondwet van het land een artikel dat dit mogelijk maakt.

Het land waar in het verleden homo's en lesbiennes naar werkkampen werden gestuurd, zal daarmee een voorvechter van de rechten voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LGBT) worden.

In het beginjaren van het bewind van Fidel Castro was sprake van een officieel anti-homo beleid. Castro bood daar later zijn excuses voor aan.

De laatste tien jaar zette Cuba al grote stappen door bijvoorbeeld veranderingen van sekse goed te keuren en discriminatie op de werkvloer aan te pakken. Verwacht wordt dat het parlement de concept-grondwet dit weekeinde goedkeurt. DVHN.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina