Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Elias overhandigt DNA financiële data

Minister Elias overhandigt DNA financiële data gezondheidszorg

19/07/2018 20:14 - Wilfred Leeuwin

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft donderdag financiële data overhandigd aan De Nationale Assemblee. Volgens de minister is de situatie in de gezondheidssector niet zo erg als de Ziekenhuisraad in een eerdere verklaring heeft aangegeven. Deze opvatting werd door verschillende parlementariërs in twijfel getrokken, omdat de minister zelf gewag heeft gemaakt van vele wantoestanden en een grootscheepse doorlichting heeft aangekondigd.

In een mondeling verslag deelde de minister het parlement mee dat de gezamenlijke schuld van de zes ziekenhuizen ruim SRD 198 miljoen bedraagt, terwijl de uitstaande vorderingen ongeveer SRD 260 miljoen bedragen. De regering heeft volgens Elias diep in de buidel getast om de problemen te helpen oplossen.

De Raad van Ministers heeft deze week een bedrag van SRD 100 miljoen goedgekeurd als financiële injectie voor de ziekenhuizen. Voor de Medische Zending is een bedrag van SRD 11 miljoen goedgekeurd. De werkelijke behoefte van de ziekenhuizen is SRD 300 miljoen.

De minister heeft in het parlement een doorlichting aangekondigd van alle ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen, in de komende maanden. In DNA liep de discussie hoog op over de vermeende wantoestanden en de mogelijke verkwisting van staatsmiddelen in de zorg. Dew Sharman (VHP) vindt dat de minister deze kwestie ernstiger moet aanpakken en ook de justitiële autoriteiten zal moeten inschakelen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina