Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkeer Coesewijnestraat aangepast

Verkeer Coesewijnestraat aangepast

14/07/2018 03:32 - Naomi Hoever

Het kruispunt Coesewijnestraat, Rust en Werk- en Ephraïmszegenweg.

Het kruispunt Coesewijnestraat, Rust en Werk- en Ephraïmszegenweg. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De politie zal hard optreden tegen weggebruikers die de gewijzigde verkeerssituatie negeren op de kruising van de Coesewijnestraat en Rust- en Werkweg. Dat zei waarnemend politiecommandant Arnie Boldewijn van Latour vrijdag op een persconferentie van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

"We zullen deze mensen opbrengen voor verhoor. Om stremming van het verkeer te voorkomen zullen de verkeersovertredingen op het bureau worden afgehandeld." Welke maatregel genomen zal worden zal afhangen van het gedrag van de verkeerszondaar. De wijziging gaat zondag in.

Henk Wip, hoofd Verkeer van het ministerie, zegt dat de gemengde verkeersregelingsinstallatie bedoeld is om een grote verkeersstroom te verwerken. Elke fase heeft een bepaald aantal seconden waarbij het verkeer stilligt. Wip legt uit dat de totale cyclustijd niet boven 120 seconden gaat, omdat het anders inefficiënt is om de verkeersstroom te verwerken.

Het verkeer vanuit de Ephraimszegenweg mag voortaan linksaf en het verkeer op deze weg mag ook rechtdoor richting Latour. Het verkeer uit de Ephraimszegenweg mag niet rechts afslaan naar de Nieuw Weergevondenweg. Om het verkeer van de Rust- en Werkweg te verwerken is het fietspad versmald van 1 meter 60 naar 1 meter 20.

Hierdoor komt er een extra rijstrook vrij voor het verkeer uit de Rust- en Werkweg dat linksaf wil gaan in de Ephraimszegenweg. Nu mag het verkeer van de Coesewijnestraat niet rechtdoor naar de Nieuw Weergevondenweg. In de nieuwe situatie mag dat wel via een nieuwe, aparte rijstrook.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina