Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schadevergoeding om asbest in talkpoeder

Johnson & Johnson moet bijna 4,7 miljard US dollar betalen

13/07/2018 02:05

Johnson & Johnson moet schadevergoeding betalen

Foto: KFGO.com  

LOS ANGELES - Een jury in St. Louis heeft geoordeeld dat farmacie- en cosmeticabedrijf Johnson & Johnson een schadevergoeding moet betalen van bijna 4,7 miljard US dollar. 22 vrouwen hadden een zaak tegen het bedrijf aangespannen, omdat ze zeggen eierstokkanker te hebben gekregen van talkpoeder van het bedrijf.

Volgens de vrouwen zou er asbest in de talkpoeder zitten. Zij zouden jarenlang babypoeder en andere producten met talk hebben gebruikt. De vrouwen stellen dat het bedrijf al sinds de jaren 90 wist dat er asbest in de producten zit, maar dat het consumenten nooit heeft gewaarschuwd. Het bedrag van 4,7 miljard US dollar wordt opgedeeld in een schadevergoeding van 550 miljoen US dollar en een boete van ruim 4,14 miljard US dollar.

Johnson & Johnson heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak. Het bedrijf is op dit moment verwikkeld in negenduizend rechtszaken over het talkpoeder. Vorig jaar moest het bedrijf in een soortgelijke zaak 417 miljoen US dollar betalen. Johnson & Johnson ging toen met succes in beroep. In 2009 stelde de Amerikaanse voedsel- en medicijnenwaakhond vast dat het talkpoeder van Johnson & Johnson geen asbest bevatte. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina