Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering moet brieven en petities volk aan DNA serieus nemen

Regering moet brieven en petities volk aan DNA serieus nemen

12/07/2018 17:17 - Wilfred Leeuwin

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings- Simons.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings- Simons. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Wij zijn het huis van het volk en wij zien graag dat er reactie komt vanuit de regering op petities en vragen vanuit de gemeenschap die bij ons worden aangeboden. We moeten er extra aandacht voor hebben want ze zijn niet voor soso of voor prodo’’, zei DOE-parlementariër Carl Breeveld vandaag tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee. De politicus wijst er op dat participatie vanuit de gemeenschap gewenst is en wanneer dat ook gebeurt dat niet links moet worden gelaten, maar dat de regering duidelijk en concreet daarop ingaat.

Deze kwestie kwam aan de orde bij het agendapunt ingekomen stukken. Behalve de vele vragen vanuit de gemeenschap blijkt ook dat de regering nog tal van vragen heeft te beantwoorden die door het parlement zijn gesteld. MahinderJogi (VHP) wijst er op dat de parlementariërs altijd in staat moeten blijven hun werk te kunnen doen. Wanneer zij namens het volk vragen stellen wordt van de regering verwacht dat die daarop ook antwoorden geeft.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings Simons deelt de bezorgdheid van haar leden. Zij wijst er op dat inderdaad er ingespeeld moet worden op de vragen vanuit de gemeenschap. Petities zijn niet fu  soso. Die worden meteen doorgestuurd naar de ter zake doende commissie in het parlement en wordt vaak ook meteen aandacht gevraagd voor situaties. Simons zegt dat het beantwoorden van vragen moet gebeuren en dat de regering dat wel op een juiste manier moet doen. Nadat vandaag weer vragen zijn gesteld stelde Simons voor de volgende week dinsdag een speciale vergadering uit te schrijven waarin de regering op vragen kan ingaan.

Breeveld en Simons vroegen onder andere de aandacht van de regering voor een petitie van studenten die zelfs met een oplossingsmodel zijn gekomen voor een avondstudie op de universiteit. "Dat is coöperatief denken. Het valt te waarderen en dan moet je daarop wel reageren. Ook vragen zij dringend aandacht voor een petitie van de Ingrid Crèche, die wordt bedreigd met sluiting. "We hebben al zo weinig kinderopvang en vraag extra aandacht voor deze kwestie", zei Simons.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina