Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lerarenprotest signaal naar Ferrier

Lerarenprotest signaal naar Ferrier

12/07/2018 15:44 - Naomi Hoever

Voorzitter Wilgo Valies van de BVL en ALS heeft de leden opgeroepen voor een éénmalig protest.

Voorzitter Wilgo Valies van de BVL en ALS heeft de leden opgeroepen voor een éénmalig protest. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De maat is vol voor Leerkrachten aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS). Morgen houden ze een eendaags protest om hun bezwaren te uiten tegen de manier waarop minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur met hen omgaat. Voorzitter Wilgo Valies heeft zijn leden opgeroepen om zich vrijdag om 11 uur ’s morgens in het BvL-centrum aan te melden. De leerkrachten verzorgen tot 10 uur les en moeten daarna verzamelen in het bondsgebouw.

Dit kwam woensdag naar voren tijdens een persconferentie van de besturen van beide vakorganisaties, ondersteund door leerkrachten van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Het protest is ook een signaal naar de samenleving en de regering over de aanstaande transformatie van het IOL. BvL-secretaris Reshma Mangre zegt dat er maatschappelijke draagvlak nodig is voor zo een besluit en dat het noodzakelijk is dat randvoorwaarden aanwezig zijn.

Valies vindt dat de minister correct met de werknemers en vakbond moet omgaan. Het totale veld is opgeroepen om te protesteren omdat Ferrier zou hebben beweerd dat de kwaliteit van de leerkrachten van de basisschool niet deugt en dat die op voj-niveau onbevoegd zijn. Valies vindt het ook niet kunnen dat de bewindsvrouw de twee hoogste onderwijsinstituten, IOL en AdeK, negatief bespreekt. De bondsman houdt het op een eenmalig protest zodat de regering ingrijpt. "Als er geen verandering komt gaan we het hele veld bewegen. Wij sturen dit signaal zodat de leerkrachten met respect worden behandeld."

Hij verwijst ook naar een brief die twee maanden terug naar de minister is gestuurd over de nieuwe leermethode op de lagere school. Hierop is nooit geantwoord. "Wij hebben een moeilijke periode meegemaakt met Robert Peneux en nu komt Iron lady", laat een geïrriteerde Valies zich ontvallen. De vakbondsman vreest dat het erger wordt als er niets wordt gedaan aan de 'tikkende' situatie. "Wij gaan niet stilzetten. We are fed up."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina