Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hakrinbank tevreden met SRD 54,7 miljoen winst

Hakrinbank tevreden met winst van SRD 54,7 miljoen

12/07/2018 06:08 - Van onze redactie

Hakrinbank-directeur Jim Bousaid gaat in september met pensioen.

Hakrinbank-directeur Jim Bousaid gaat in september met pensioen. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Met een brutowinst van SRD 54,7 miljoen blikt de directie van Hakrinbank “tevreden” terug op het boekjaar 2017. Het resultaat kwam tot stand in “een klimaat van voortdurende doch afnemende economische onevenwichtigheid en aanhoudende teruggang bij de op de binnenlandse afzetmarkt gerichte ondernemingen”. Dat maakt de bank bekend in een persbericht.

Dinsdag werd een aandeelhoudersvergadering gehouden waarbij de jaarcijfers werden gepresenteerd. Over het boekjaar 2017 zal een dividend in contanten worden uitgekeerd van SRD 16.80 per aandeel van nominaal SRD 0,15. In september 2017 bedroeg het interimdividend SRD 6,00, waardoor het slotdividend SRD 10,80 bedraagt. Deze dividenduitkering is in lijn met het vastgestelde kapitaal en dividendbeleid van het bedrijf, aldus , aldus bankdirecteur Jim Bousaid.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering werden vragen gesteld over het vertrek van Jim Bousaid als directeur van de bank. Hij vertrekt in september wegens pensioen. De directeur gaf aan dat het zijn eigen besluit is om te vertrekken en dat hij niet gedwongen werd om terug te treden.

Ook merkte hij op dat beweringen in een brief van de Remuneratie- en Nominatiecommissie aan de Raad van Commissarissen waarin wordt gesteld, dat hij vanaf september 2016 onterecht pensioen uitgekeerd heeft gekregen, onjuist is. De raad werd opgeroepen deze zaak te corrigeren.

Over de afbouw van het aandelenbelang van de staat in de bank is begin 2017 intensief overleg gevoerd tussen de bankdirectie en financiënminister Gillmore Hoefdraad als vertegenwoordiger van de grootaandeelhouder, de staat Suriname, deelt Bousaid mee in het communiqué. 

De staat zal zijn Hakrinbank-aandelen nog afbouwen, zegt Hoefdraad in reactie op vragen van de Ware Tijd. Wanneer dat gebeurt, heeft hij niet aangegeven. Over de afbouw van het staatsbelang is volgens de bank in 2017 een voorstel gedaan aan Hoefdraad. Op dit selling memorandum, inclusief verkoopstrategie, is echter geen reactie gekomen. "Wij zullen wederom aandringen om tempo te maken met het besluitvormingsproces", aldus de Hakrinbank-directeur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina