Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie houdt situatie Albina in de gaten

Politie houdt situatie Albina in de gaten

11/07/2018 01:19 - Ricky Wirjosentono

Politie houdt situatie Albina in de gaten

Rond middernacht leek Albina een spookstad. Foto: Ricky Wirjosentono  

ALBINA - "Albina is veilig en er heerst geen chaotische situatie", verzekert ressortcommandant Harold Nagelbloem de Ware Tijd rond middernacht. De rust is teruggekeerd in grensstad Albina, nadat de situatie eerder op de dag uit de hand dreigde te lopen.

Dinsdagavond omstreeks zes uur hebben enkele verhitte burgers van Albina een paar Chinese supermarkten bekogeld met stenen en andere voorwerpen. In de wandelgangen wordt gespeculeerd dat hun gedrag te maken heeft met de dood van een bootsman, maar Nagelbloem vindt het prematuur om uitspraken daarover te doen omdat het onderzoek nog gaande is.

Hij bevestigt wel dat de politie van Albina genoodzaakt was om versterking uit Paramaribo en Commewijne te laten aanrukken, omdat de verhitte groep niet te kalmeren leek te zijn. Ook militairen van de Akontoe Velanti-kazerne werden ingeschakeld. Hoewel de rust in de latere avond terug was gekeerd en de situatie genormaliseerd, werd alles nauwlettend in de gaten gehouden. Er wordt gepatrouilleerd in de verschillende buurten.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina