Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nog geen overzicht examenresultaten

Ministerie heeft nog geen overzicht examenresultaten

11/07/2018 13:02 - Naomi Hoever

Ministerie heeft nog geen overzicht examenresultaten

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur beschikt nog niet over de gezamenlijke resultaten van de Havo en Vwo examens. Dat kreeg de Ware Tijd dinsdag te horen toen er contact werd opgenomen met de afdeling Voorlichting en de Inspectie-Vos voor informatie over de resultaten. De uitslag is wel bekendgemaakt op de VWO- en Havo-scholen zelf. De redactie nam een kijkje op de AMS en de dependance van de Henry Hassankan Scholengemeenschap (HHS) aan de Welgedacht C weg.

De directeur van de HHS-dependance, Edmund Stuger, zegt dat de school voor het eerst in haar vijfjarig bestaan aan het Vwo-examen heeft deelgenomen. Zestien van de 29 VWO-leerlingen zijn direct geslaagd; zeven hebben een herkansing. Van de zestig leerlingen die Havo-eindexamen deden, zijn er twintig direct geslaagd en veertien afgewezen, terwijl 26 leerlingen herexamen zullen maken. Leerlingen die hoorden dat zij de eindstreep hadden gehaald, schreeuwden het uit van blijdschap.

Op de AMS kwam een leerling voorbereid met een confettikanon dat hij afschoot toen hij hoorde dat hij geslaagd was. AMS-directeur Mireille Cairo zegt dat de examens rustig zijn verlopen met uitzondering van de kwestie rond het vak Economie 2 waarbij leerlingen het niet eens waren met de wijze van opstelling. Van de 152 leerlingen die hebben deelgenomen aan het eindexamen op de AMS zijn tachtig direct geslaagd en hebben er 33 een herkansing. In vergelijking met vorig jaar merkt Cairo een flinke vooruitgang.

Evanya Kromosetiko is de overall bestgeslaagde van de AMS. Zij is van de S-richting en behaalde 57 punten op het examen. "Door veel te bidden en de motivatie in mezelf te zoeken is dit resultaat bereikt. Ik had dit niet verwacht omdat mijn medestudenten ook knap zijn", zegt de 17-jarige. Chanell 't Zand is de bestgeslaagde van de Q-richting met 56 punten, gevolgd door Genevieve Kromowirjo met hetzelfde puntenaantal.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina