Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kroatië naar eerste WK-finale

Kroatië ten koste van Engeland naar eerste WK-finale

11/07/2018 18:02

Spelers van Kroatië vieren hun overwinning op Engeland.

Spelers van Kroatië vieren hun overwinning op Engeland.   Foto: AP / Francisco Seco  

MOSKOU - Kroatië heeft zich woensdag voor het eerst geplaatst voor de finale van het WK voetbal. Engeland werd in Moskou na verlenging met 2-1 aan de kant geschoven. In de finale treft de ploeg van bondscoach Zlatko Dalić Frankrijk op zondag.

De Engelsen hoopten in Rusland voor het eerst sinds 1966 om de wereldtitel te mogen strijden, maar moeten zich nu tevredenstellen met de strijd om brons. Daarin is België op zaterdag de tegenstander. Kroatië speelde nog nooit een WK-finale. Wel was het Balkanland daar in 1998 dichtbij. Frankrijk was toen echter te sterk voor de Kroaten, die in de strijd om brons het Nederlands elftal de baas waren.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel al in de vijfde minuut. Kieran Trippier schoot de bal uit een vrije trap in de bovenhoek. Halverwege de tweede helft zorgde Ivan Perisić voor de gelijkmaker. In de daaropvolgende verlenging kroonde Mario Mandzukić zich tot matchwinner. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina