Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dodental door protesten in Nicaragua stijgt tot 350

Dodental door protesten in Nicaragua stijgt tot 350

11/07/2018 20:36

Volgers van de Nicaraguaanse president Daniel Ortega tijdens een vredesmars. Meer dan 350 personen zijn gedood sinds de demonstraties tegen de regering begonnen.

Volgers van de Nicaraguaanse president Daniel Ortega tijdens een vredesmars. Meer dan 350 personen zijn gedood sinds de demonstraties tegen de regering begonnen. Foto: AP / Alfredo Zuniga  

MANAGUA - Bij bloedige protesten in Nicaragua zijn de afgelopen maanden al meer dan 350 mensen omgekomen. Nog eens 2.100 mensen raakten gewond. Dat heeft de Nicaraguaanse mensenrechtenorganisatie ANPDH woensdag naar buiten gebracht. De regering spreekt zelf van rond de vijftig doden.

Sinds halverwege april wordt het Midden-Amerikaanse land geteisterd door geweld tussen demonstranten, veiligheidsdiensten en gewapende regeringsaanhangers. De demonstranten eisen het aftreden van het socialistische staatshoofd Daniel van Ortega, die sinds 2007 aan de macht is. Ortega wordt beschuldigd van een autoritair regeringsbewind.

De protesten waren oorspronkelijk het gevolg van een geplande verhoging van de socialezekerheidsbijdragen medio april. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres liet via een woordvoerder weten erg bezorgd te zijn over de situatie in het land. "Guterres roept alle partijen op om zich te onthouden van geweld. Ze moeten het gesprek met elkaar aangaan om tot een oplossing te komen." NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina