Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bootsman verdrinkt na beroving passagier

Bootsman verdrinkt na beroving passagier

11/07/2018 15:37

Boot op de Marowijnerivier (foto ter illustratie).

Boot op de Marowijnerivier (foto ter illustratie). Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Een bootsman met de bijnaam ‘Jote’ is zondagavond verdronken in de Marowijnerivier nadat hij een passagier zou hebben beroofd. Hij is tijdens de worsteling met zijn slachtoffer met buit en al in de rivier gevallen, meldt de publiciteitsdienst van de politie.

De benadeelde, een ondernemer van Albina, stapte aan de Franse kant in de boot voor de oversteek naar Albina. Bootsman 'Jote' wilde 10 euro voor de rit. Toen zij het Veerplein van Albina naderden, haalde de passagier geld uit zijn broekzak. Bij die handeling zou 'Jote' de boot hebben teruggebracht naar het midden van de rivier. Hij zou de passagier hebben geslagen met een een ijzeren pijp, opdat die al zijn geld zou afstaan.

Er ontstond een worsteling tussen de twee mannen, waarbij de rovende bootsman overboord viel. Het lukte de passagier met de boot Albina te bereiken waar hij de politie vertelde over wat hem was overkomen. Een zoekactie naar 'Jote' leverde niets op. De Franse politie heeft het lijk dinsdag opgevist en overgedragen aan de politie van Albina. Het lijk en de boot zijn in beslag genomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina