Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • WK-droom België aan flarden

WK-droom België aan flarden

10/07/2018 17:21

De Franse Samuel Umtiti viert het doelpunt dat hij heeft gescoord.

De Franse Samuel Umtiti viert het doelpunt dat hij heeft gescoord. Foto: GETTY  

MOSKOU - Frankrijk heeft zich dinsdag ten koste van België geplaatst voor de finale van het WK in Rusland. Een treffer van Samuel Umtiti was in Sint-Petersburg voldoende voor een 1-0 zege.

Frankrijk staat voor de derde keer in de historie in de WK-finale. In 1998 waren 'de Haantjes' in Parijs met 3-0 te sterk voor Frankrijk. Acht jaar later was Italië na strafschoppen te sterk in een finale in Berlijn die voornamelijk herinnerd wordt om de rode kaart voor Zinedine Zidane na een kopstoot op de borst van Marco Materazzi.

Woensdagavond komt Frankrijk de opponent in de eindstrijd te weten. Kroatië en Engeland strijden dan in Moskou om het tweede finaleticket. België blijft in Sint-Petersburg voor de troostfinale, waarin het zaterdag tegen de verliezer van Kroatië-Engeland speelt. Bij een overwinning verbeteren de Belgen hun beste prestatie ooit op een WK: de vierde plaats op het WK van 1986 in Mexico. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina