Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel Republic Bank schort actie op

Personeel Republic Bank schort actie op

10/07/2018 04:18 - Gilliamo Orban

Personeel Republic Bank schort actie op

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Medewerkers van Republic Bank, die sinds vrijdag staken, hervatten dinsdag het werk. Partijen zouden maandagavond een gesprek hebben met de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname. “Het eerste wat de Bemiddelingsraad vraagt is om de actie op te schorten. We hopen dat we resultaat bereiken”, zei bondsvoorzitter Willy Rodrigues maandagmorgen tegen de Ware Tijd. Vooruitlopend op het verzoek van de Raad is op een ledenvergadering besloten om weer aan de slag te gaan.

Het personeel is niet tevreden over de lumpsum die hen is aangeboden. De directie heeft het aanvankelijke bod voor een lumpsum van SRD 1.500 opgetrokken naar SRD 3.000 maar ook dat vindt het personeel niet genoeg. Maar de medewerkers zijn - los daarvan - wel akkoord gegaan met 10 procent loonsverhoging. Sinds januari wordt onderhandeld over een collectieve arbeidsovereenkomst voor 2018 en de bond wil nu wel een akkoord bereiken.

De medewerkers hebben maandag een training gehad over hoe ze mensen kunnen herkennen die jokken en als slavendrijvers aangemerkt kunnen worden, zegt de bondsvoorzitter doelend op de leiding van de bank. Volgens Rodrigues wil de directie de leden ophitsen tegen het bestuur van de bond.

Dat zij de werkgever als slavendrijver typeert komt omdat de mensen volgens haar geen loon naar werken krijgen en medewerkers die aan vakbondsactiviteiten meedoen worden bedreigd. "Twee bestuursleden hebben bedankt, omdat ze hun baan niet willen verliezen. Ik kan het ze niet kwalijk nemen, want banen liggen niet voor het oprapen", aldus de voorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina