Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zusters Souprayen uiten liefde voor thuisland

Zusters Souprayen uiten liefde thuisland in ‘Sranan’

09/07/2018 18:12 - Latoya Boëtius

Cher Souprayen, de auteur van het nummer, en haar zusje Samora.

Cher Souprayen, de auteur van het nummer, en haar zusje Samora.  

PARAMARIBO - Om het gevoel van saamhorigheid te bevorderen onder Surinamers waar die zich ook bevinden, hebben de gezusters Cher en Samora Souprayen hun liefde voor hun thuisland bezongen. ‘Sranan’ is de titel van het nummer dat meer vertelt over Suriname, de liefde die met elkaar wordt gedeeld en de verschillende culturen die vooral op hoogtijdagen bijeenkomen. Maar de belangrijkste boodschap is dat Suriname nummer één op de lijst blijft, waar de zuster ook zijn.

Het Afro-popnummer geeft een gevoel van heimwee maar ook geruststelling tegelijk. "Het lied is in het Sranan geschreven omdat we voornamelijk Surinamers willen bereiken, de mensen die liefde hebben voor het land en zich aangesproken voelen door de taal. Maar dat betekent niet dat andere mensen die van ons land houden niet ervan mogen genieten", zegt Cher, de auteur van het lied.

Speciaal voor de lancering hebben de zusters gedacht aan een compleet pakket met een videoclip, waardoor elke liefhebber van Suriname waar ook ter wereld kan worden bereikt. Echter, de 1 juli-viering die samen met familie en vrienden plaatsvond, heeft hen gestimuleerd om het nummer eerder op de markt te brengen. De lancering van het lied vindt de komende week plaats, waarna de videoclip volgt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina