Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname doet mee aan strijd tegen muskieten

Suriname participeert in strijd tegen muskieten

09/07/2018 07:19 - Amanda Palis

Suriname participeert in strijd tegen muskieten

 

PARAMARIBO - “Om de muskieten te kunnen bestrijden, moeten we ze eerst begrijpen en daarvoor hebben wij uw help nodig,” zegt Cheyenne Samson van Green Heritage Fund in Suriname (GHFS). Buurtorganisaties en sociale instanties kregen vrijdagavond informatie van GHFS over een project om zo veel mogelijk mensen te betrekken bij het monitoren van de muskietenplaag en om meer te leren over dit insect.

Het project wordt georganiseerd en uitgevoerd door GHFS en is onderdeel van Globe, een internationaal wetenschappelijk en educatie programma waarvoor de Verenigde Staten het initiatief hebben genomen. Suriname is sinds 1997 lid. Op dertien scholen in het land leren de kinderen wetenschappelijk te kijken naar de lucht, de bodem van de aarde en het leven. Samson is belast met voorlichting over dit project.

"Deze elementen zijn van invloed op ons leven op aarde en als we ze niet bestuderen en goed monitoren dan kunnen wij niet weten of er iets aan de hand is", stelt GHFS-directeur Monique Pool. De muskiet wordt gerekend tot de dodelijkste insecten: wereldwijd sterven er jaarlijks vijfhonderdduizend mensen als gevolg van muskietenbeten. Zo verspreidt de Aedes aegypti-muskiet ook in Suriname de gevreesde zika, chikungunya en dengue.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen