Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sophia’s Lust Community Center geopend

Sophia’s Lust Community Center geopend

09/07/2018 03:29 - Jason Pinas

Kinderen bespelen de apinitdrum tijdens de opening van het Sophia’s Lust Community Center.

Kinderen bespelen de apinitdrum tijdens de opening van het Sophia’s Lust Community Center. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Jongeren van Sophia’s Lust en omgeving hebben nu meer dan ooit tevoren ruimte voor sport en recreatie. Met de officiële opening van de Sophia’s Lust Community Center vrijdag, ziet met name de jeugd van die buurt een droom werkelijkheid worden. Dat liet zij ook blijken. In groten getale kwamen de kinderen van de omgeving voor de opening.

Minister Lalini Gopal van Sport- en Jeugdzaken zei dat dit soort projecten precies passen binnen het beleid van de regering. De bewindsvrouw stelde dat er ook in de andere buurten zulke centra moeten komen. "Ik kan nu nog geen toezeggingen doen, maar het ligt wel in de bedoeling dat andere plaatsen ook in aanmerking komen voor projecten waar sport, spel en huiswerkbegeleiding worden gestimuleerd." De bewindsvrouw nam een kijkje in het gebouw en deed zelfs kort mee met enkele activiteiten.

Sophia's Lust Community Center zal volgens Armand Barron, penningmeester van stichting Sophia's Lust, meerdere voordelen hebben voor de kinderen. Behalve dat zij daar terechtkunnen voor sport en spel, komt er ook huiswerkbegeleiding.  Het project was ruim negen jaar terug door de stichting begroot op ongeveer 350.000 US dollar. Het budget is volgens Barron overschreden omdat het gebouw ook veel groter is dan in de eerste opzet. Hij weet niet op welk bedrag men is uitgekomen, omdat de directievoering in handen lag van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen