Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie krijgt elektrische scooters

Politie krijgt elektrische scooters

09/07/2018 09:08 - Van onze redactie

Waarnemend korpschef Roberto Prade op een van de gedoneerde scooters.

Waarnemend korpschef Roberto Prade op een van de gedoneerde scooters. Foto: NII  

PARAMARIBO - De schenking van elektrische scooters aan het Korps Politie Suriname moet de regering helpen in haar streven het veiligheidsgevoel onder de burgers te versterken. De vervoersmiddelen zullen ertoe bijdragen dat de politie zichtbaarder wordt. Het korps nam donderdag alvast dertig scooters in ontvangst, op een later tijdstip volgen nog twintig.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en waarnemend korpschef Roberto Prade benadrukken dat de schenking geheel in lijn ligt met het beleid van het ministerie om de zichtbaarheid van de politie te vergroten. De donatie vloeit voort uit gesprekken tussen de Surinaamse ondernemer Xie Da, directeur van Shen Long Company, en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

De bewindsman hield hem diverse investeringsfaciliteiten voor, waarbij al gauw de koppeling tussen investering, ondernemerschap, werkgelegenheid en een goed exportproduct werd gemaakt. De elektrische scooters van het merk Thunder worden in Suriname geassembleerd met ondersteuning van de Surinaamse Postspaarbank en zijn daarom voorzien van het label 'Made in Suriname'.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina