Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nationale Loterij en Gaming Board gefuseerd

Nationale Loterij en Gaming Board gefuseerd

09/07/2018 20:54 - Gilliamo Orban

NLS-directeur Desiré Hooghart

NLS-directeur Desiré Hooghart Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De Nationale Loterij Suriname (NLS) is een fusie aangegaan met de Gaming Board, het orgaan voor toezicht en controle op kansspelen. Ze doen dat voortaan gezamenlijk, blijkt uit een beschikking van de ministeries van Justitie en Politie (Juspol), Handel, Industrie en Toerisme en Financiën.

NLS-directeur Desiré Hooghart zegt dat bij de afkondiging van de Wet op Kans- en Hazardspelen is gebleken dat er bij de uitvoering raakvlakken zijn tussen de twee organisaties. "De bestemming van de NLS is niet beschreven en niet bepaald", aldus Hooghart. Zijn bedrijf is totaal niet genoemd in de wet. Er zijn daarom afspraken gemaakt met toenmalig Juspol-minister Jennifer van Dijk-Silos en de NLS moest haar vergunningen van loterijen afstoten.

Ferdinand Welzijn, die haar als waarnemer was opgevolgd, heeft uiteindelijk gezorgd voor de fusie. In de beschikking staat dat NLS afstand doet van de aan haar verstrekte vergunningen voor het organiseren en houden van loterijen en bovendien zal ze geen loterijvergunning verstrekken dan wel loterijen organiseren. De NLS wijst erop dat "vanaf de uitgifte van de vergunningen, Intralot Suriname is opgetreden als uitbater en verkoper en daarmede verantwoordelijk is voor eventueel nog af te halen prijzen".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina