Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse ontvangt studenten Adek

Bouterse ontvangt studenten Adek

09/07/2018 22:18

De regeringsdelegatie maandag tijdens de ontmoeting met de Adek-studenten.

De regeringsdelegatie maandag tijdens de ontmoeting met de Adek-studenten. Foto: NII  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft maandag een ontmoeting gehad met studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) waarbij onder meer de staking van de docenten is besproken. De ontmoeting is het resultaat van de brief die de studenten donderdag hebben gestuurd naar de president. In de brief zijn de knelpunten van de universiteit en eventuele oplossingsmodellen aangekaart door de studenten, aldus het NII maandag in een persbericht.

Emanuel Scheek, vertegenwoordiger van de studenten tevens lid van het universiteitsbestuur, verklaarde dat de studenten willen gaan voor de oplossingen die zij op papier hebben staan en dat het een commitment van alle partijen eist. Volgens Scheek zou de brief sedert 2017 aan de president overhandigd worden. De problemen op de universiteit hebben volgens hem nu een climax bereikt en de studenten willen voorkomen dat hun toekomst in gedrang komt.

De president gaf aan dat hij zich zorgen maakt over de ontstane situatie. De regering is volgens hem bereid er alles aan te doen om de colleges zo snel als mogelijk te hervatten. De minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, ontvangt dinsdag het bestuur van de wetenschappers voor een gesprek. De vicevoorzitter van het parlement, Melvin Bouva, zei dat de problemen van de universiteit fundamenteel opgelost moeten worden.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina