Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Beperkingen Caricom-burgers geschrapt’

‘Beperkingen Caricom-burgers geschrapt’

09/07/2018 23:38 - Ivan Cairo

‘Beperkingen Caricom-burgers geschrapt’

 

PARAMARIBO - Echtgenoten en overige gezinsleden van Caricom-burgers die zich in Suriname vestigen mogen ook ongehinderd in Suriname wonen. Daartoe heeft president Desi Bouterse eind vorige week in Montego Bay, Jamaica, een overeenkomst getekend.

Ook de regeringsleiders van zes andere Caricom-landen hebben hun handtekening geplaatst onder dit akkoord; het Protocol on Contingent Rights. Met deze overeenkomst verwerven de gezinsleden van Caricom-burgers dezelfde vestigingsrechten als de partner of ouder die zich in een ander Caricom-land vestigt. Dit vraagstuk lag al geruime tijd op het bord van de regeringsleiders, maar de verschillende landen waren nog niet zo ver om te tekenen. Nu hebben Suriname, Barbados, Grenada, Haïti, Jamaica, St. Vincent en de Grenadines en St. Lucia de aanzet gegeven.

Tijdens de persconferentie ter afsluiting van de 39ste Reguliere Caricom-top vrijdag op Jamaica, noemde de Jamaicaanse premier Andrew Holness, het protocol een belangrijk component van de Caricom Single Market & Economy en het vrije verkeer van gekwalificeerde personen in de regio. Volgens hem is met de ondertekening van het document door de zeven regeringsleiders een langverwachte belofte van de regeringen en wens van de bevolkingen in de regio in vervulling gegaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina