Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Acties tegen kwestie Suralco

Acties tegen kwestie Suralco

09/07/2018 13:03 - Wilfred Leeuwin

Acties tegen kwestie Suralco

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het maatschappelijk middenveld zal niet langer aan de kantlijn blijven staan in de kwestie rond het vertrek van bauxietmaatschappij Suralco en de Memorandum of Understanding (MOU) die de regering heeft gesloten met Suralco’s moedermaatschappij Alcoa.

De regering moet en zal ter verantwoording worden geroepen om openheid van zaken te geven over de MOU, het beantwoorden van vragen die in het parlement als ook in discussiegroepen worden gesteld, waarom deze MOU zonder goedkeuring van het parlement is getekend en de nu gaande ontmanteling van de Suralco plant te Paranam.

Om structuur te geven aan de acties wordt maandag het Actie Comite Alcoa (ACA) opgericht en geproclameerd, tijdens een bijeenkomst in de vergaderzaal van 'SetiSRnan'. Het comité werkt aan de ontrafeling van de rol van de regering in deze kwestie en van de werkelijke positie van de industrieel Dilip Sardjoe, voorzitter van de  presidentiele commissie die met Alcoa onderhandelt.

Het actiecomité is van mening dat de betrokkenheid van Sardjoe alles te maken heeft belangenverstrengeling. Op een bijeenkomst van de Kenniskring de afgelopen week, is ook al zwaar kritiek geuit op de manier waarop de regering met deze kwestie omspringt en geen vragen van het parlement beantwoordt. Vooral de positie van Sardjoe werd die avond zwaar bekritiseerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina