Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee jongens bevrijd uit grot in Thailand

Twee jongens bevrijd uit grot in Thailand

08/07/2018 09:16

Twee ambulances zijn onderweg van de uitgang van de grotten naar het ziekenhuis in Chiang Rai.

Twee ambulances zijn onderweg van de uitgang van de grotten naar het ziekenhuis in Chiang Rai. Foto: AFP  

CHIANG RAI - Twee jongens zijn zondag bevrijd tijdens de reddingsactie in de Thaise grot Tham Luang, waarin een voetbalelftal al twee weken vastzat. De Thaise autoriteiten bevestigen tegenover persbureau Reuters dat er twee jongens uit de grot zijn bevrijd. Ze zijn opgevangen in een veldhospitaal bij de ingang van de grot.

Volgens Thaise media zou de eerste jongen om 17.40 uur lokale tijd (07.40 uur Surinaamse tijd) naar buiten zijn gekomen. De tweede jongen volgde tien minuten later. De twee zijn overgebracht naar een tent waar ze medisch worden onderzocht. Waarschijnlijk worden ze gebracht naar het ziekenhuis in de stad Chiang Rai.

Aan de reddingsactie doen dertien buitenlandse duikers, vijf Thaise duikers en vijf leden van het Thaise Korps Mariniers mee. Voor alle dertien mensen die vastzitten, is een medisch team aanwezig, zodat ze direct na hun bevrijding geholpen kunnen worden. NU.nl

Bekijk hieronder een reportage van de BBC:

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina