Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sigourney Kamé droomt groot

Sigourney Kamé droomt groot

08/07/2018 23:28 - Van onze redactie

Sigourney Kamé

Sigourney Kamé Foto: Facebook / Sigourney Kamé  

PARAMARIBO - Sigourney Kamé is terug naar de Verenigde Staten waar ze studeert aan de Florida Atlantic University, waarvoor ze ook volleybalt. De Surinaamse international heeft grootse plannen voor de toekomst. “Ik wil onder meer kampioen worden in Conference USA en samen met de nationale vrouwenselectie van Suriname de Caribische titel winnen.”

Kamé wil in de VS heel graag in een Professional League belanden. "Dat zal afhangen van hoe goed ik zal zijn na mijn laatste twee collegejaren." Met haar schoolteam wil ze graag kampioen worden in de Conference USA en zich kwalificeren voor het NCAA Tournament. In dat prestigieuze evenement spelen de beste 64 ploegen uit de Division, die 334 teams telt.

Met Suriname wil ze Caribisch kampioen worden, het WK halen en deelnemen aan grote toernooien zoals de Grand Prix. Ze weet dat er behoorlijk wat werk verzet zal moeten worden om daar te komen, "maar de potentie en het talent hebben we en dat is sowieso alvast een heel goed begin".

Nu ze terug is in de VS, concentreert ze zich volledig op haar studie. Kamé studeert in 2020 af in Exercise Science and Health Promotion. De universiteit is in de laatste week van juni begonnen, maar ze had toestemming om zich later aan te melden. "In Amerika beginnen ze vanaf dag één keihard en heb je reeds de eerste week toetsjes en examen. Ik pak mijn studie nu dus direct weer op om sterk te eindigen. Volleybal zal wat makkelijker gaan, want dat is waarmee ik me voornamelijk heb beziggehouden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina