Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Reddingsoperatie maandag verder

Reddingsoperatie maandag verder

08/07/2018 13:11

Reddingsoperatie maandag verder

Foto: EPA  

CHIANG RAI - Niet zes, maar vier jongens zijn zondag bevrijd tijdens de reddingsactie in de Thaise grot Tham Luang, waarin een voetbalelftal al twee weken vastzat. Getuigen zeiden eerder dat zes jongens waren gered, maar dat blijkt niet het geval.

De geredde jongens zijn vanuit de grot overgebracht naar een tent waar ze medisch werden onderzocht. Ze zijn inmiddels aangekomen in het ziekenhuis in de stad Chang Rai. Het gaat om de kinderen die in de beste toestand verkeren. Eerder werd gemeld dat deze groep als laatst naar buiten zou komen.

Reddingswerkers gaan maandag verder met hun reddingsoperatie. De voorbereidingen voor een nieuwe tocht naar de rest van de ingesloten voetbalploeg duren minstens tien uur, onder meer omdat er voor voldoende zuurstof gezorgd moet worden langs de moeilijke route. Vrijdag is een Thaise duiker bij dergelijke voorbereidingen om het leven gekomen toen zijn eigen zuurstof opraakte. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina