Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter wil ex-president Brazilië vrijlaten

Rechter wil ex-president Brazilië vrijlaten

08/07/2018 16:11

De Braziliaanse ex-president Lula da Silva zit sinds april vast in de stad Curituba.

De Braziliaanse ex-president Lula da Silva zit sinds april vast in de stad Curituba. Foto: AP  

BRASILIA - Een Braziliaanse federale rechter, Rogério Favreto, heeft gelast dat de voormalige Braziliaanse president Luíz Inacio Lula da Silva wordt vrijgelaten. De linkse politicus Lula da Silva zit sinds april vast in de stad Curituba, omdat hij twaalf jaar cel heeft gekregen wegens een corruptiezaak die de tríplex-zaak wordt genoemd.

Lula accepteerde als gift van een bouwonderneming een appartement aan de kust van de deelstaat São Paulo. Het dure appartement was feitelijk smeergeld van de onderneming die opdrachten van de overheid wilde.

Lula was president van 2003 tot 2010. In die jaren voerde hij een duur en sociaal bewogen beleid dat talrijke Brazilianen uit de armoede trok. Hij is daarom nog steeds populair terwijl het land al jaren onder een economische crisis lijdt.

Lula wil weer meedoen aan de presidentsverkiezingen in oktober van dit jaar. Het is onduidelijk of hij daadwerkelijk wordt vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie en de speciale anticorruptierechter Sérgio Moro verzetten zich hiertegen. Telegraaf.nl 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina