Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Racistisch kinderboek over Suriname uit de handel

Racistisch kinderboek over Suriname uit de handel

08/07/2018 20:53

Racistisch kinderboek over Suriname uit de handel

Foto: Bol.com  

AMSTERDAM - Uitgeverij Kluitman haalt racistisch kinderboek over Suriname na zes jaar uit de handel. Het kinderboek ‘Suriname, here we come’ uit 2012 blijkt allerlei – racistische – vooroordelen over Surinamers te verspreiden.

Uitgeverij Kluitman gaat voortvarender te werk en zegt in een verklaring: Het spijt uitgeverij Kluitman te horen dat een boek van auteur Sanne de Bakker, 'Suriname here we come' (oorspronkelijk verschenen bij een andere uitgever) mensen met een aantal passages heeft gekwetst. Dit is nooit de bedoeling geweest. Kluitman heeft daarom besloten het boek van de website te halen en niet meer leverbaar te maken.

De schrijfster, die zo'n dertig kinderboeken op haar naam heeft staan, is geïrriteerd door de ophef. Ze zegt eerder haar excuses te hebben aangeboden maar staat tegelijkertijd nog steeds achter de 'weetjes', zo blijkt uit een reactie. Haar Facebook-account is inmiddels afgeschermd. Het boek wordt nog steeds op haar eigen website aangeprezen.

Het boek is de eerste in een serie reisverhalen en gaat over een meisje dat met familie een wereldreis maakt. Suriname is het eerste land dat ze aandoen. 'Suriname, here we come' staat volgens de flaptekst vol met 'leuke weetjes' maar die blijken nogal kwaadaardig te zijn. Zo maakt ze de kinderen wijs dat overspel heel normaal is in Suriname en Surinaamse mannen er meestal minstens één buitenechtelijke relatie op nahouden. Joop.bnnvara.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen