Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname en Frankrijk verbeteren samenwerking

Parlementen Suriname en Frankrijk gaan nauwer samenwerken

08/07/2018 04:07 - Jason Pinas

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt dat er tijdens het bezoek van de Fransen onder meer is gesproken over veiligheid, gezondheid, handel, toerisme en onderwijs.

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt dat er tijdens het bezoek van de Fransen onder meer is gesproken over veiligheid, gezondheid, handel, toerisme en onderwijs. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De parlementen van Frankrijk en Suriname zullen hun samenwerking verbeteren en intensiveren. Hiertoe is vrijdag in De Nationale Assemblee een document ondertekend tussen een delegatie van het Franse parlement en de Surinaamse volksvertegenwoordiging. In de verklaring staan vraagstukken die in de naaste toekomst aan de orde zullen komen.

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons noemt de al jaren bestaande samenwerking goed, maar er zijn zaken die beter kunnen. Er is daarom afgesproken dat de beide parlementen regelmatig delegaties zullen afvaardigen. Geerlings-Simons zegt dat tijdens het bezoek dat donderdag begon, onder meer is gesproken over veiligheid, gezondheid, handel, toerisme en onderwijs. Ook de belangen van de grensbevolking, de inwoners van Frans-Guyana, zijn aan de orde gekomen.

De besproken thema's zullen aan de twee regeringen worden aangeboden om in te voegen in het beleid. Hubert Julien Laferierre, leider van de bezoekende delegatie, stelt dat het Franse parlement vooral op het gebied van handel en investering kennis wil delen met Suriname. Hij is vooral te spreken over de samenwerking op het gebied van veiligheid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina