Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Haïti draait verhoging brandstofprijzen terug

Haïti draait verhoging brandstofprijzen terug

08/07/2018 02:05

Haïti draait verhoging brandstofprijzen terug

Foto: AFP  

PORT-AU-PRINCE - De regering van Haïti heeft het besluit om de subsidies op brandstof af te bouwen teruggedraaid na hevige rellen. Onder meer in de hoofdstad Port-au-Prince was het opnieuw onrustig na de eerder deze week aangekondigde prijsverhoging van 38 tot 50 procent voor benzine, diesel en kerosine.

Er werden straten gebarricadeerd, winkels geplunderd en auto's vernield. Ook zijn er volgens lokale media schoten gelost, maar er zijn geen berichten over gewonden of doden. Een journalist van het Amerikaanse persbureau AP zag hoe honderden mensen het Best Western Premier-hotel aanvielen in een van de rijkste buurten van de hoofdstad. De gasten moesten binnen blijven terwijl de stenen door de ruiten vlogen. Ook vrijdag werd al gedemonstreerd op het eiland, toen kwamen drie mensen om het leven.

Volgens premier Jack Guy Lafontant is de maatregel nodig om het begrotingstekort van de overheid aan te pakken. Haïti is een van de armste landen ter wereld waar corruptie en geweld wijdverbreid zijn en is veelal afhankelijk van geld uit het buitenland. Het afbouwen van de brandstofsubsidies was een van de afspraken die Haïti in februari maakte met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), in ruil voor financiële hulp. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina