Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Groeimogelijkheden voor jongeren binnenland

Groeimogelijkheden voor jongeren binnenland

08/07/2018 09:07 - Merredith Bruce

Edgar Sampi van The Big 5 Foundation.

Edgar Sampi van The Big 5 Foundation. Foto: Facebookpagina Edgar Sampie  

PARAMARIBO - Het voelt niet goed aan om te zien dat jongeren uit het binnenland, die naar de stad verhuizen voor verdere studie of een beter leven, het niet ver schoppen”, zegt Edgar Sampi van The Big 5 Foundation. Om hierin verandering te brengen, zal de organisatie hen via een project de ruimte bieden om zich maatschappelijk te vormen en hun talenten te ontwikkelen.

Dit houdt in dat jongeren die bijvoorbeeld muzikaal talent hebben, op kosten van The Big 5 Foundation een muziekopleiding kunnen volgen. "We zullen ook zorgen voor vervoersgeld en andere kosten", licht Sampi toe. Hetzelfde geldt voor jongeren die goed zijn in sport. Die mogen zich op kosten van de organisatie aansluiten bij een sportvereniging. Het uiteindelijke doel van het project is om jongeren uit het binnenland op het rechte pad te houden om hun doelen te bereiken.

Het Nederlandse Kansfonds heeft een financieringsverzoek van de The Big 5 Foundation goedgekeurd en stelt twaalfduizend euro, ruim SRD 103.000 beschikbaar. Het Kansfonds richt zich op de financiering van projecten in het binnenland die bijdragen aan verbetering van het onderwijs, de gezondheidszorg en de gemeenschap. The Big 5 Foundation zal vanaf 28 juli jongeren tussen dertien en negentien jaar oproepen om zich te registreren voor deelname. Er is plek voor maximaal vijftig tieners.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina