Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beachvolleybalsters stranden in halve finale

Beachvolleybalsters stranden in halve finale

08/07/2018 22:11 - John Zaalman

Ketura Margaret (l) en Xenna Luitjes zijn op Aruba in de halve finale gestrand.

Ketura Margaret (l) en Xenna Luitjes zijn op Aruba in de halve finale gestrand. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - Beachvolleybalsters Xenna Luitjes en Ketura Margaret zijn gestrand in de halve finale van het kwalificatietoernooi voor de Jeugd Olympische Spelen. Het Surinaamse duo heeft het zondagmiddag in de laatste vier moeten afleggen tegen gasteiland Aruba, dat op het eigen Eagle Beach Oranjestad-strand met 21-9, 21-9 triomfeerde.

Luitjes en Margaret zijn ook in de strijd om de derde plaats ten ondergegaan tegen Trinidad en Tobago. De soca-meisjes hebben met 21-13 en 21-8 gewonnen. In de kwartfinale voor jongens hebben Dean Kasdi en Brasley Soetowikromo met 21-16 en 21-11 het onderspit gedolven tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden.
     
Een schrale troost was dat de Surinaamse jongens reglementair eindigden op een vijfde plek, ten koste van Haïti. Bondscoach Lionel Blokland zegt niet ontevreden te zijn over de verrichtingen van de beachvolleyballers. "Ik had de jongens wel hogerop ingeschat, maar het mocht niet baten", geeft Blokland aan. "De meisjes konden ook wat meer, maar hebben het net niet gehaald."
     
Luitjes en Margaret zijn met een nederlaag begonnen tegen Jamaica voordat de halve finaleplek werd veiliggesteld met een triomf op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Aruba is zowel bij de meisjes als jongens kampioen geworden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina