Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel Republic Bank staakt om lumpsum

Personeel Republic Bank staakt voor betere lumpsum

07/07/2018 00:02 - Gilliamo Orban

Personeel Republic Bank staakt voor betere lumpsum

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Medewerkers van Republic Bank zijn vrijdag in staking gegaan, omdat ze niet tevreden zijn met de lumpsum die hen is geboden. Hoe groot dat bedrag is en wat het personeel verlangt, wil bondsvoorzitter Willy Rodrigues niet zeggen. “Zolang ons geen betere lumpsum wordt geboden, blijven we in actie”, zegt zij. Sinds januari wordt onderhandeld over de collectieve arbeidsovereenkomst van 2018.

Het personeel is volgens haar wel akkoord gegaan met een loonsverhoging van 10 procent, nadat een eerder bod van 5 procent was verworpen. De bond had een ultimatum gesteld aan de directie voor de lumpsum. Dat ultimatum zou vrijdag verstrijken. "Maar toen heeft ze ons uitgenodigd voor een gesprek donderdag. Daarbij is ons verteld dat we 10 procent verhoging kunnen krijgen. Maar de lumpsum is veel minder dan wij willen", zegt de bondsvoorzitter.

"De mensen werken soms tot laat en sommigen ook in het weekend." Ze wijst erop dat de bank donaties doet aan instellingen om goed over te komen bij de samenleving, maar intern worden medewerkers anders behandeld. "Bestuursleden en shopstewards worden bijvoorbeeld gechanteerd. De directie wil dat die mensen een stap terug doen", aldus Rodrigues

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen